Berry's Internet Club (BiC) heeft tot doel om haar leden op een aangename en ontspannen wijze wedstrijdbridge te laten spelen. Spelpeilverbetering is hierbij ook een speerpunt.

B5C: Berry5 voor Clubspelers

Het standaard biedsysteem op BiC is Berry5. Een modern en doeltreffend vijfkaart hoog biedsysteem. Naast de lesboeken van Berry (zie Boeken) is er ook een tot in detail uitgewerkte versie van dit biedsysteem, geschreven door Gerrit de Wit.

Berry5 voor Clubspelers
Berry5 voor Clubspelers

Berry5 voor Clubspelers

Berry5 is het moderne vijfkaart hoog biedsysteem van Berry Westra. Waar Berry in zijn boeken de nadruk legt op didactiek en de grote lijnen heeft Gerrit de Wit in dit boek alles voor de Clubspeler tot in detail uitgewerkt.

 • Helder en zeer systematisch geschreven
 • Veel detail voor allerlei biedsituaties
 • Extra uitleg over statistiek en handwaardering
 • Uitleg denkwijze bridgeprogramma Jack
 • Ideaal als systeemboek voor bridgepartners
prijs, incl. verzendkosten*) 47,20
32,47 voor BiC-leden
verzendkosten verzendkosten binnen Nederland zijn bij de prijs inbegrepen
verzendkosten naar het buitenland op aanvraag
medium hardcover boek (17 x 24 cm)
ISBN/EAN 978-90-78743-04-0

Over het boek

Gerrit de Wit beschrijft het populaire biedsysteem Berry5 voor Clubspelers dat standaard is op Berry's Internet Club (BiC). Bij het ontwerp van dit biedsysteem hebben Berry Westra en het Jack-team hun wereldkampioenservaring bij elkaar gebracht. Dit heeft geresulteerd in een eigentijds, eenvoudig en doeltreffend biedsysteem. Berry5 voor Clubspelers wordt uitvoerig en tot in groot detail beschreven. Hierdoor ontstaat een uniek naslagwerk. Misverstanden aan tafel kunnen aan de hand hiervan besproken worden. Tevens kan het tot inspiratie dienen om met uw vaste partner afspraken te maken over diverse speciale situaties. Ook is het zeer geschikt om inzicht te krijgen hoe het computerprogramma Jack omgaat met Berry5 voor Clubspelers.

Door de grote hoeveelheid extra uitleg kan een gemiddelde bridger van goede wil erg veel leren uit dit boek. Zeker als de basis door middel van Berry's vijfkaart hoog cursus al een beetje ingeslepen is.

Over de schrijver

Gerrit de Wit (1960) studeerde af in de Theoretische Natuurkunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en is gepromoveerd in de Economie. Daarna heeft hij zich voornamelijk bezig gehouden met beleidsonderzoek. De laatste jaren werkt hij als docent Natuurkunde aan het Kennemer Lyceum in Overveen.

Gerrit is actief op BiC als moderator. In die functie geeft hij leden extra uitleg over biedsituaties en zorgt hij er mede voor dat de sfeer goed blijft door leden die zich niet houden aan de richtlijnen daarop aan te spreken.

Het boek als PDF

De inhoud van het boek is als PDF bestand gratis te downloaden vanaf onze website. Herpublicatie (of delen ervan) is zonder toestemming van de auteur niet toegestaan.
Download: Berry5 voor Clubspelers

Het boek als boek

Hoewel het boek gratis te downloaden is, zijn er veel redenen om het gedrukte exemplaar te willen hebben. We zetten ze hier op een rijtje. Voor het geval u nog twijfelt over de aanschaf!

 • Een heel mooi bezit (zie foto's)
 • Veel prettiger lezen dan vanaf scherm of eigen printout
 • Meerkosten tov eigen print niet hoog.
 • Handiger en overzichtelijker dan eigen stapel losse vellen
 • Een boek is handzamer en duurzamer
 • Het is een uniek en origineel cadeau
 • Volledig in kleur
Belangrijk is te beseffen dat dit geen boek voor beginners is. Download bij twijfel over de geschiktheid eerst de inhoud van het boek (zie boven) om te zien of het iets voor u is.

Berry5 voor Clubspelers Berry5 voor Clubspelers

Prijs en Bestellen

De adviesprijs van het boek is 47,20, inclusief verzendkosten*). BiC is echter de uitgever van het boek en daarom valt deze uitgave onder ledenservice en doen zowel BiC als de schrijver alles kosteloos. Voor leden van BiC komen de kosten dan op 32,47, inclusief verzendkosten*). Een flink ledenvoordeel dus!

BiC-leden kunnen het boek via de BiC-shop bestellen. Uw ledenkorting wordt direct verrekend. Log daartoe in op BiC (op de PC) en klik op het winkelwagentje midden onder. Volg de aanwijzingen op het scherm. U kunt afrekenen middels iDEAL of een factuur laten toezenden. Levering volgt na ontvangst en verwerking van uw betaling.

Voor niet BiC-leden kost dit boek 47,20 *). Bestel door het sturen van een email naar info@bicbridge.nl met daarin uw naam en adresgegevens.

Het boek wordt speciaal voor u gedrukt: Na betaling is annuleren van de bestelling niet meer mogelijk. We nemen dit boek ook niet retour.

Contact

Voor de verzending van uw bestelling gebruiken wij uw adres zoals dat in het BiC systeem aanwezig is. Dit adres staat ook op de bevestiging**) die u van ons ontvangt. Neem per email contact met ons op via info@bicbridge.nl als het verzendadres niet correct is of als u vragen heeft over de status van uw bestelling.


*) verzendkosten binnen Nederland zijn bij de prijs inbegrepen, verzendkosten naar het buitenland op aanvraag
**) Geen bevestiging ontvangen? Controleer uw berichten, als u een ongewenste email map heeft kijk daar dan ook in. Mogelijk werd onze email gezien als ongewenst.